top of page
  • Oto Kaleli

Cummins Motor Seri Numarasını Nasıl Bulurum ?

Güncelleme tarihi: 11 Kas 2020


Parça ve onarıma ihtiyaç duyduğunuzda Cummins motor seri numaralarını nerede bulacağınızı bilmek çok önemlidir. Cummins motorları 100 yılı aşkın bir süredir dünya çapında içinde BMC Oto serilerinin de bulunduğu birçok farklı araç ve makine türüne güç sağlıyor.


"Cummins motor seri numaramı nasıl bulabilirim?" diye merak ediyorsanız Oto Kaleli olarak yardım için buradayız. Motorunuzun seri numarasını bulmak için kılavuzumuzu okuyabilir veya ekibimizin bilgili bir üyesinden daha fazla yardım almak için iletişime geçebilirsiniz.



Cummins Motor Seri Numarası Formatı


Cummins motor seri numaraları, klasik bir seri numarası gibi görünür ve ESN (Engine Serial Number) olarak adlandırılır. Cummins ESN'leri sekiz basamak uzunluğundadır ve yalnızca sayılardan oluşur. Montaj hattından hangi motorun ilk çıktığına bağlı olarak sayısal bir sıraya girerler. Belirli modeller için özel bir tanım yoktur.


Cummins motorlarının CPL adı verilen biraz benzersiz bir özelliği vardır. CPL (Critical Part List), Kritik Parça Listesi anlamına gelir ve motorun kritik parçalarının bir listesidir. ESN'lerden daha az sayıda CPL vardır çünkü birden fazla motor aynı CPL'lere sahip olabilir. Bir motorun en önemli parçalarını sipariş ederken, bir CPL sağlamak, bir ESN sağlamak kadar işe yarayacaktır.





Cummins Motor Seri Numarası Konumları


Cummins ESN'nizi nerede bulacağınızı öğrenmenin en kolay yolu, kullanıcı el kitabınıza başvurmaktır. Orijinal kılavuzunuz yoksa merak etmeyin. Cummins, ihtiyaç duyduğunuz bilgileri bulmanızı nispeten kolaylaştır.


İyi haber şu ki, motor seri numarası ve RPM değeri, beygir gücü ve Kritik Parça Listesi (CPL) gibi diğer hayati bilgileri veri plakasında her zaman bulabilirsiniz. Bununla birlikte, modele ve yıla bağlı olarak sıklıkla farklı konumlarda bulundukları için veri plakasını bulmak zor olabilir.


Aşağıda, zamandan tasarruf etmek ve parça siparişi verirken doğru bilgilere sahip olduğunuzdan emin olmak için belirli modeller için Cummins ESN'leri nerede bulacağınıza ilişkin listemiz yer almaktadır.


  • Cummins ISB motor seri numaraları genellikle külbütör kapağında bulunur. Bazı durumlarda dişli muhafazasının yan tarafına basılmıştır.


  • Cummins ISM motor seri numaraları, yakıt pompası tarafında bulunan külbütör mahfazasında bulunur.


  • Cummins ISX motor seri numaraları, külbütör seviyesi kapağının üstünde bulunur.


  • Cummins ISC ve ISL motor seri numaralarında, dişli muhafazasının üst tarafında veri plakası bulunur.


  • Cummins 6CTA motor seri numaraları, hem ön dişli muhafazasına sabitlenmiş uzun bir metal etikette hem de yağ soğutucu muhafazasının üzerindeki bloğun sol tarafına yapıştırılmıştır.


  • Cummins 4BT 3.9 / 6BT 5.9 motor seri numaraları ayrıca ön dişli muhafazasına sabitlenmiş metal etikette ve yağ soğutucu muhafazasının yanında sol arka tarafta bulunur.


  • Cummins QSK45 ve QSK60 motor seri numaraları, sol taraftaki ön dişli kapağında ve bazen bloğun arkasında görülebilir.


Cummins Motor Seri Numaranızı Kullanarak Parça Sipariş Etme


Dizel motorunuz için parça ararken, kendi marka ve modeliniz için üretilmiş parçalara erişmeniz oldukça önemlidir. ESN'nizi elinizin altında bulundurmak size zaman kazandıracağı gibi, temsilcilerimizin doğru ürünleri envanterimizden çekip size hızlı bir şekilde ulaştırmasına da yardımcı olur.


Oto Kaleli olarak, aradığınız tüm BMC Pro & Cummins motor parçalarını ve sarf malzemelerini tek elden sağlamakla gurur duyuyoruz. Cummins motorunuz için doğru parçaya ulaşımı aşağıda belirttiğimiz hizmet modelimiz ile kolaylaştırmaya çalışıyoruz:


  • Yüksek kaliteli ürünlerde rekabetçi fiyatla

  • Dünya çapında gönderim

  • % 100 kalite garantisi

  • Mükemmel müşteri hizmeti


Cummins motor seri numaranızı bulduktan sonra siparişinizi vermenize yardımcı olmak adına e-mail (info@otokaleli.com) ile bizimle iletişime geçebilir veya +90 212 481 84 08 no.lu telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.



965 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page