top of page
  • Oto Kaleli

Orijinal mi Yan Sanayi mi ?

Güncelleme tarihi: 18 Kas 2020

Orijinal parça mı, yan sanayi parça mı herkesin aklını karıştıran bir konudur. Yakıt maliyetlerinin sürekli artmasıyla birlikte, dizel motorlu arabaların tercih edilme oranı da artıyor. Bunun nedeni, benzinin dizele göre biraz daha yüksek fiyatlı olmasına rağmen, dizel motorlu araçların litre başına daha fazla kilometre performansından yararlanmalarıdır.


Dizel motorunuzun çeşitli parçalarını değiştirmek söz konusu olduğunda, paranızın karşılığını iyi bir şekilde aldığınızdan emin olmak için akıllıca seçim yapmak önemlidir. Belli bir kesim, orijinal parçaların en güvenli ve en etkili çözümü sunduğuna ve aynı zamanda finansal olarak daha doğru bir seçenek olduğuna inanıyor. Ancak diğer kesim, yan sanayi parçaların aynı kaliteyi daha uygun bir fiyat etiketi ile sunduğunu iddia ediyor.


Orijinal ve yan sanayi parçalar arasındaki farklardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz;


  • Yan sanayi parçalar, orijinal parçaların kopyalarıdır ve bu nedenle, farklı üretim süreçlerinden geçerler.

  • Yan sanayi parçalar genellikle uzun ömürlü olmaz veya orijinal parçalar kadar iyi performans göstermez. Orijinal yerine doğru yan sanayi ürünü seçilmezse daha yüksek yağ ve yakıt tüketimine veya daha ciddi durumlarda tam motor arızasına neden olabilir.

  • Yan sanayi parçaların temin edilmesi genellikle orijinal parçalardan daha kolaydır ve genellikle daha uygun fiyatlıdır. Özellikle de nadir, eski araç modelleri söz konusu olduğunda.

  • Yan sanayi parçalar genellikle orijinal olanlarla aynı garantiler kapsamında değildir, değiştirmeniz gerektiğinde uzun vadede size daha fazla maliyete neden olabilir.


Yukarıda belirtilen tüm artılar ve eksiler, parçalarınızı nereden aldığınıza ve size öneride bulunan kişinin uzmanlık düzeyine de büyük ölçüde bağlıdır. Bu nedenle genelde orijinali tercih etmek daha iyi olsa da, doğru yönlendirme ve uzmanlıkla ihtiyacınıza göre yan sanayi parçalar da aynı derecede iyi bir seçim olabilir.

Oto Kaleli, Türkiye ve bölge çapında hem orijinal hem de yan sanayi dizel motor parçalarının tedarikçisi olarak çalışmaktadır. Stoklarımızda hem orijinal hem de verimli çalıştığı onaylanmış yan sanayi 50.000+ ürün bulunmaktadır. BMC, Ford-Cargo grupları üzerinde sektörde 35 yıldan fazla deneyime sahibiz. Cummins, VM Motori gibi motor üreticileri yanında aracınız için ihtiyaç duyduğunuz her türlü yedek parça ihtiyacınız için sizlere yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.


Bize info@otokaleli.com e-mail adresi veya +90 212 481 84 08 no.lu telefondan ulaşabilirsiniz.

252 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page